SOCWA – Scandinavian Open CW Award

Arbeidshest gjennom mange år i handelsflåten og forsvaret, Nera-nøkkelen her som polert symbol på norsk kvalitet. (Copyright LA9XKA)

Da vi vet at det er flere cw-operatører i gruppa som har deltatt på de seneste årenes cw trening, men som føler seg litt rustne er det nå en gyllen mulighet for å pusse litt på ferdighetene. Hva med å kunne kjøre avslappede QSO’er med andre skandinaviske amatører som kanskje heller ikke er noen racere på cw, men som også ønsker å trene og samtidig delta i en skandinavisk konkurranse? Da er dette noe for deg!

Våre svenske venner ved Ölands Radioamatörer SK7RN og SCAG har annonsert en aktivitet som vil pågå hele 2013 for å stimulere skandinaviske amatører til større cw aktivitet på båndene.

Hva skiller denne contest’en fra alle andre? Jo, et par artige ting som gjør den interessant:

  • Online logging på SOCWA hjemmeside av kjørte QSO’er umiddelbart etter avsluttet QSO. Dette medfører at man til enhver tid kan se på statistikken hvordan man ligger an poengmessig.
  • Hver QSO må være på minimum 10 minutter for å telle som gyldig QSO og man er pålagt å redusere hastighet til å matche motstasjon. Dette medfører at alle kan være med selv om man ikke føler for å kjøre med høy hastighet.
  • Her er det ikke de med de dyreste radioene og de mest avanserte antennene som har en fordel, men det har de som er mest utholdende med nøkkelen.
  • Flotte premier! Hver bekreftet QSO gir et lodd så jo mer man kjører desto bedre vinnersjanse. Og førstepremie? Jo, en Elecraft KX3!

Det er allerede muligheter for å melde seg på og teste da det er opprettet en testlogg som gjelder fram til start 1. januar. Det er derfor bare å plukke fram din beste nøkkel, sjekke ut radio og antenner og teste noen QSO’er.

Sjekk ut regler på SOCWA hjemmesider her.

Vi vet at dette kommer til å bli en populær konkurranse med mange deltagere så her må man være med fra dag 1, dvs. 1. januar. Vi venter med spenning på å se hvor mange fra gruppa som tar utfordringen.

(Hint til styret: Intern premie?)
 

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.