Høyt «hang» de og gjorde jobben.

Nok en dugnadsdag på Mistberget for La2g Gardermogruppa til beste for radioamatørene i heimen, mobile eller portable på det indre Østlandet.
Etter at den 4 x dipolantenna fra Aerial for repeateren La9er ble flyttet til my mast og med høyere plassering for en tid siden, ble det vurdert nødvendig å forsterke mastrøret som antennen ble montert på for å sikre den før vinteren. – Bedre å være føre var enn at La9er går QRT i vinterkulde grunnet snø, is og blest.
Mens Lb7q Sven Erik og La9ql Tore entret mastetoppen iført godkjent sikringsutstyr, assisterte La9xka Per og La7xca Gudmund med rekvisita-supportering fra bakkenivå.
Etter en god time snaut 20 meter høyere enn de ved «mast-rota», var det tid for å komme ned for å komme i lee fra vindkast på 10-12 m/s i kald nordavind for ei stund. Kaffe og hjemlaget eplekake medbrakt av La7xca ble servert klatrende og bakkemannskap i «pausa». Så bar det til topps igjen for La9ql for å få på plass bolter  gjennom de 2 mastrørene som var tredd inn i hverandre.

Lb7q Svein Erik. Ei lita talje for å dytte røret inn i det andre gjorde jobbe adskillig enklere oppe i høyden.
         Luftig i  masta med 10 – 12 m/s fra nord.
Kaffepause. F.v. Lb7q Svein Erik, La9ql Tore, La9xka Per og La7xca Gudmund.
La9ql Tore sikrer at inner-røret holdes på plass med gjennomgående bolter.

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.