Endring av subtone på LA8ER og LA9ER…

Rett før sommerferien kom NRRL ut med en melding om at det skal etableres en ny subtone standard for alle repeatere i Norge.

LA2G ved Styret og Repeatermanger har derfor bestemt seg for å følge dette lojalt opp, og vil derfor snarlig endre til den nye standarden for våre repeatere. Fristen for å gjøre denne endringen vil være mot slutten av 2023. Da vi ønsker å få primære CTCSS toner på våre reepeatere så ønsker vi være tidlig ute og ikke vente mot slutten da risikoen for forstyrrelser / konflikter vil være høyere.

På LA9ER beholder vi muligheten for å åpne med 1750 slik som i dag, men subtonen blir endret til CTCSS-1: 123,0. Når det gjelder LA8ER så dobler denne med DMR så den analoge bruken er nok minimalt. LA8ER vil fortsatt beholde analog mulighet med CTCSS-1: 123,0, men den mangler da muligheten for å åpne med 1750.

Eksakt dato for omleggingen er litt vankelig å fastslå da det er flere personer som skal utføre arbeidet og midt i ferien, men vi håper at det hele er gjennomført i løpet av ett par uker.

Så om du mister muligheten for å åpne repeaterne våre må du kanskje prøve å endre subtone til 123 og se om det hjelper. Det legges opp til bistand med å omprogramere radioer på LA2G i løpet av august om noen skulle ønske litt bistand med å utføre endringene.

Foto: abietams/Pixabay.com

Loading

Dette innlegget ble publisert i Repeater. Bokmerk permalenken.