Ingen kommunikasjon med Internett

Når en DMR-repeater er uten tilgang til Internett, blir den bare tilgjengelig for lokal kommunikasjon på likefot med analoge repeatere.
70 cm og DMR-repeateren La8er på Mistberget er for tiden i den type driftmodus,  -og har vært det en periode.
Etter en sjekk i ettermiddag, ble det konstatert at kommuniksjonsproblemene skyldes høyst sannsynlig mottakeren/senderen i parabolen for internettilgang som har gått QRT. At feilsøking ikke er utført før i dag, skyldes tilgjengelighet på grunn av holkeføre på den bratte vegen opp til Mistberget.
Gardermogruppas leder tar kontakt med BigBlu, som er leverandør av nettilgangi  radiobua for å få tilsendt nytt utstyr. Dette burde være en rask sak å få fikset, og det tas sikte på å få repeateren i normal driftmodus i løpet av noen dager. De med DMR-utstyr får teste når kommende helg nærmer seg.
På bildet er det La7xca/Gudmund som diskuterer problemet med gruppeleder Lb7q/Svein Erik på VHF simpleks til Vormsund. Parabolenheten som må skiftes ses på veggen av radiobua.

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.