Bedre APRS dekning på Øvre Romeriket med LD2OH.

Etter ett snaut år i hemmelig beta-test har nå LD2OH (LD2OH – ØsterudHurdal) blitt produksjonssatt. QTH er Østerudtoppen som skiller Hurdal fra Romerikssletta. Den ligger litt lavere enn Mistberget, men har god dekning i nesten alle retninger. QTH’et ble for mange år siden benyttet av brannvesnet i Hurdal, men har de siste årene blitt holdt aktivt av undertegnede som har avtale med grunneier. LD2RK (LD2RK – RomeriketKopperud) er fortsatt svært viktig for dekningen og vil fortsette den viktige jobben fremover, men nå har vi internet gw for APRS trafikk selv og bedre dekning i områder der LD2RK har vært svak.

Kartutsnitt som viser LD2OH, LA9ER, LD2RK, LA2G-10 (Winlink) og klubblokalet merket LA2G

Løsningen benytter en Yaesu FT-7900 satt til 5W og 0 db på en komersiell antenne, Signalink USB som TNC, Raspberry PI og 4G for å oppnå full igate funksjonalitet. Programvaren som analyserer og styrer trafikken mot APRS-IS eller Radio er Direwolf.

I tillegg til å poste ut som egen lokasjon, så legges også informasjon om LA9ER og LA2G ut med QSY informasjon som mange radioer automatisk kan benytte seg av.

Løsningen er satt opp med VPN funksjonalitet slik at det er mulig å logge seg inn for eventuelt å endre på filtering eller annen funksjonalitet. Squelch er nå satt helt åpent slik at vi analyserer kontinerlig all trafikk på 144.800 for APRS pakker. Siden dette er en nylig endring er det litt spenning knyttet til temperatur på utstyret, men årstiden er vel med oss.

Foreløpig i november så ser det ut til å være pakketrafikk på radio fra Atna i Nord, Charlottenberg i Øst og Gaustad i SørVest. Utstyret blir stående slik en stund fremover, men det er forberedt filter for å begrenserekkevidden.

https://aprs.fi/#!call=a%2FLD2OH

Loading

Dette innlegget ble publisert i APRS. Bokmerk permalenken.