DMR, Vifte, Filtere og Strøm på Mistberget…

Da kan vi gledelig meddele at vi har fått DMR operativt på Mistberget. I første omgang som en test på 70cm som LA8ER. Vi kjører i “mixed” modus og støtter både DMR og Analoge signaler. Frekvensen er som tidligere 434.875Mhz / 432.875Mhz. Det er nå viktig at man bruker Tone Squelch (82,5) når man lytter på LA8ER for å slippe digital støyen som DMR gir. Slik har det også vært med Analog/Fusion frem til nå så de fleste har fått dette på plass allerede.

DMR repeateren er linket mot Brandmaister nettverket og du vil kunne delta i samtaler både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. DMR-ID er 242105, ColorCode er satt til 1 som det meste andre i Norge. Linking mot D-Star og Fusion får ikke testet ut skikkelig før vi eventuelt får WiresX oppsett på Fusion og Pi-Star til å fungere skikkelig på D-Star igjen. Men da ville vi i teorien kunne samtale i mellom teknologiene som vi lenge har ønsket. Vi arbeider videre med dette.

Kontakt
Navn/AliasTypeIDInfo
VerdenGroup Call91BM. Pseudo Trunk
EuropaGroup Call94BM. Pseudo Trunk
NordenGroup Call927BM. Pseudo Trunk
SverigeGroup Call240BM. Pseudo Trunk
DanmarkGroup Call238BM. Pseudo Trunk
EnglandGroup Call235BM. Pseudo Trunk
USAGroup Call310BM. Pseudo Trunk
Australia / NZGroup Call95BM. Pseudo Trunk
Malaga SpaniaGroup Call21429BM / TimeSlot 2
NorgeGroup Call242BM / TimeSlot 1
Sør / ØstlandetGroup Call2421BM / TimeSlot 1
VestlandetGroup Call2424BM / TimeSlot 1
Midt NorgeGroup Call2426BM / TimeSlot 1
Nord NorgeGroup Call2429BM / TimeSlot 1
Chat 1Group Call24201BM. Pseudo Trunk
Chat 2Group Call24202BM. Pseudo Trunk
Chat 3Group Call24203BM. Pseudo Trunk
Chat 4Group Call24204BM. Pseudo Trunk
Link til D-Star og Fusion
LA8ER BM LokalGroup Call242105BM. TimeSlot 2
LA8ER Lokal ReflektorGroup Call9Ikke linket til BM.
Linkes hvis noen åpner via reflektor
SOTAGroup Call973BM. Pseudo Trunk
PapegøyePrivate Call242997Pseudo Trunk
APRSPrivate Call242999Pseudo Trunk
For de som kun ønsker å bruke GPS Tracking

Filterne på 2M (LA9ER) er nå så optimale som vi klarer å få dem. Det vi kan se av målingene er at ett filter har relativt mye dempning (2m) og ett filter er langt fra skarpt nok (2m). Det er kanskje modent for en oppgradering, men enn så lenge så er det kalibrert så godt som mulig.

70cm filterne måtte vi vente med og vi vurderer om vi skal få kalibert det “on-site”.

Videre har det blitt avdekket en ødelagt kjølevifte som hadde låst seg. Denne har vi nå fått byttet og har igjen både fungerende varme og kjøling i repeater bua.

Det har nå på forsommeren vært en del avbrudd der sikringer har slått ut. Nå kan det godt skyldes den ødelagte viften at dette har skjedd, men konklusjonen er å få inn i en strømkurs ekstra slik at vi kan spre belastningen bedre.

Da håper jeg folk benytter muligheten til å teste DMR og første kvelden hørte jeg flere QSO med andre amatører rundt i Norge. Spørsmål kan rettes til la2g.repeater.manager@gmail.com så skal jeg svare etter beste evne. Vi skal også forsøke å legge ut noen ferdige kodeplugger (oppsettfiler til radioer) som kan benyttes som ett utgangspunkt for oppsett.

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.