Gardermogruppen besøker LN8W- The Whisky Team, Contest stasjon

Lørdag 16. juni besøkte vi LN8W i Rakkestad

Det ble en flott tur der vi besøkte The Whisky Team på deres contest stasjon.

Vi ble svært godt mottatt og vist rundt på eiendommen av Roy- LA5KO og LA9QL- Tore.

En imponerende antennepark med mono-band antenner på alle bånd. Alle antennene var sikret med gassutladere mot statisk og lynnedslag i begge ender. Kablene var opptil 100- 150m lange og var trukket frem til ko i nedgravde rør med betong kummer for patching og ruting inn mot Ko. Det var lagt opp strøm og nettverk til hver antennemast. Service måtte kunne utføres til alle døgnets tider og værforhold.

Ko bestod av i alt 6 opperatørplasser og hver enkelt var oppsatt med egen radio, PA-trinn, Pc og doble skjermer som viste logging software , Dx- cluster, rotorstyring og antennevalg.

Stasjonnene var satt opp for multi multi operasjoner og logging foregikk mot en felles server. Alle stasjoner og Pc`er var sikret med egne sikringskurser slik at ikke alle stasjoner skulle falle ut dersom det ble feil på en komponent.

For å unngå overhøring mellom stasjonene, var det montert kraftige båndpassfiltre mellom radioer og antenner( 5 kw). Det ble benyttet støyreduserende headset av operatørene, noe som var helt nødvendig for å unngå å bli forstyrret dem i mellom. Særlig under SSB tester.

LN8W hadde som minste mål å være blant top 10 på verdens basis i sin kategori. og planene var å kunne ha opptil to stasjoner operative på hvert bånd samtidig, En som lå fast og kalte og en som svevet rundt på båndet og plukket multipliere. Roy hadde planer om å gå over til Flex radio og bruk av Maestro og PC på hver operatørplass. Allt HF sender utstyr , inklusive PA-trinn skulle flyttes ut i sikringsrommet.

Eget verksted og lager hadde de også. De hadde også eget hvilerom med køyesenger.

Etter omvisningen ble det grilling og vi traff mange kjente fra Nedre Romerike og Oslo gruppene som også var innbudt.

Besøket var svært interessant og hyggelig og det ble ytret om at de kanskje ville forsøke å få dette til å bli et årlig arrangement.

Stor takk til The Whisky Team!

73 de LB7Q-Svein Erik

LN8W

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.