Kraftige antenne forbedringer..

Etter en flere u-år på antennefronten har LA9ER og LA8ER endelig fått montert opp Aerial stack-antennene. Vi har kjørt med disse tidligere, men måtte ta dem ned en periode for å endre på innfestingen av antenne. I denne perioden så har også vært snakk om å bytte ut hele masten med en mer robust mast. Dette arbeidet har dratt ut i tid så nå ble det bestemt at vi igjen monterte de relativt store antennen opp i masta og nå med forbedret innfesting.

Dugnadsgjengen bestod opprinnelig av LB7Q Svein Erik, LA2DS Harald og LB7VK Tormod. Etter litt omprioriteringer klarte også LA9DTA Per og LA9GTA Ole Jakob og frigjøre tid for å delta på omleggingen.

Arbeidet startet i 12 tiden på fredagen og var fullført drøye tre timer senere. Med LA9DTA Per og LB7Q Svein Erik som klatrere så tok resten av gjengen seg av å heise utstyr opp samt omkobling av repeatere når arbeidet nærmet seg slutten.

Repeaterne var skrudd av i perioden arbeidet pågikk. LD2EM (D-Star) går fortsatt på Diamond X300, men det er bestilt en Aerial antenne til denne også, men er ventet levert opp under nyttår. Det er derfor usikkert om denne blir skiftet ut før til våren 2018.

Gå inn på artikkelen for å se flere bilder.

Fotograf på alle bildene er LA2DS Harald

 

 

Dette innlegget ble publisert i LA2G informasjon, Repeater. Bokmerk permalenken.