Endringer på D-Star..

D-Star og generelt det digitale radiomiljøet har siden fjor sommer gradvis beveget seg vekk i fra løsningen med xreflector og over til det mer moderne multiprotokoll mettverket.

Kort fortalt så betyr det at vi åpner for å kunne linke sammen forskjellige nettverk og kunne føre samtaler i mellom D-Star, Fusion (C4FM) og DMR.

LD2EM er nå oppdatert med XLX404 som er den norske reflektoren og vi ligger default inne på det B-rommet, som er det “norske rommet”. Ikke ulikt gamle B-rommet på DCS013 B, men nå i form av XRF404 B.

Fordelingen av rom kan du lese mer om her. B er det norske rommet, A er World Wide, D er Fusion og DMR mens F er for Østlandet. HamTech som flere har pleid å delta på befinner seg på rom E. Fordeling av repeatere som er knyttet opp mot de forskjellige rommene ser man på “dashboardet” eller i listen over callsign på hvilke rom de benytter.

Det er opp til våre brukere å styre linkingen i mellom rom, men også hvilke reflector man ønsker å gå mot. For mer informasjon kan se her eller dashboardet for se den aktive bruken.

Når vi får tilsvarende mulighet for LA8ER for Fusion (C4FM) er litt tidlig å si, men det jobbes med å få tilsvarende muligheter fra denne.

Dette innlegget ble publisert i D-Star. Bokmerk permalenken.