CQ WW DX Contest

Av La9oi/Olav

La9oi i QSO under Norsk Hammeeting

La9oi i QSO under Norsk Hammeeting

Dette innlegget er ment som en oppfølger til LB2LG/Knuts kommentarer etter testen i år. Som Knut skrev, var det ikke noen særlig interesse i gruppen for å delta. Det er synd, for CQ WW testene er årets store begivenhet for amatører som liker å kjøre test, og i skrivende stund har CQ mottatt 7426 logger for årets test. Det er mange som aktiverer sjeldne land denne helgen, og bl.a. www.ng3k.com har en utmerket oversikt over DX Operations både for CQ-testene og DX ekspedisjoner.

For dem som ikke er så kjent med CQ WW, skal jeg ta med noen av reglene for testen:

  • Vår klasse er Multi-Operator/Single Transmitter.  Det er ikke noen begrensning i antall operatører. For å oppnå et best mulig resultat, bør en kjøre med to stasjoner.  Single Transmitter er altså litt misvisende, for en kan ha  en såkalt Runner og en stasjon som bare kjører multipliere. Denne stasjonen har ikke lov å kalle CQ og må kjøre på et annet bånd enn Runner. For begge gjelder det at de må holde seg på samme bånd i minimum 10 minutter. For at stasjonen som kjører multipliere skal ha oversikt over hva som allerede er kjørt, må en ha to PC’er som er tilknyttet et nettverk.
  • Bånd: 160, 80, 40, 20, 15 og 10 meter.
  • Poeng: 3 poeng for QSO utenfor Europa, 1 poeng for QSO med Europa. 0 poeng for LA, men LA teller som multiplier.
  • Multipliere: Multiplier for hver av de 40 CQ zonene og hvert DXCC land. I tillegg teller følgende land fra WAE listen: 4U1V UN Vienna, GM Shetland, IT Sicily, JW Bear Island, TA1 European Turkey, Z6 Kosovo. IG9/IH9 African Italy teller også.
  • Final score: Poeng multiplisert med summen av zoner og land kjørt på hvert bånd.
  • Fullstendige regler finner du på cqww.com

Under testen i år brukte vi N1MM Logger+ for logging. Dette programmet er enkelt å bruke og holder operatørene hele tiden oppdatert på antall QSOer, multipliere og poeng.

Det er lenge til neste CQ WW på SSB, men hvis LA2G skal delta og forhåpentligvis mobilisere mer mannskap og få en bedre score enn i år, må vi tenke på en oppgradering av antennene når det blir varmere i været utover våren.

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.