Gruppediplom for aktivitet på VHF og UHF

Logobilde diplom2016 for 6 mDet er på tide å ta opp igjen gruppeaktiviteten med internt diplom for aktivitet på VHF og UHF.
LA2G`s diplom” for VHF og UHF har ikke blitt utdelt siden 2006, og innspill har kommet for å starte opp igjen aktiviteten.
Hensikten med det interne gruppediplomet er å motivere til mere aktivitet på VHF og UHF båndene utenom lokale kontakter. Diplomet er tenkt delt ut årlig for lengste distanse kjørt pr. bånd og mode, og flest kjørte land. Bånd er 6m, 2m og 70 cm.
Phone (SSB,FM,AM) og digitale modes (CW,RTTY, FSK441, JT44/6M). Det er tillatt å benytte naturlige refleksjoner (Aurora, meteorittscatter, moonbounce), men ikke kunstige (repeatere, satellitt, flyscatter etc.).
Frekvensanvendelse på de forskjellige bånd skal anvendes ut fra vedtatte båndplaner. Båndplanene kan lastes ned fra La2g’s nettside.

Distansen for distansediplomet beregnes ved hjelp av Maidenhead lokator system. Egen og motpartens lokator må derfor oppgis. Det skal benyttes godkjent programvare for beregning av distansen. Konkurransen løper fra 01.01. til 31.12. Kontaktene må dokumenteres med mottatt QSL-kort eller annen godkjent bekreftelse innen overrekkelsen av diplomet finner sted. Bekreftelsen må inneholde dato, frekvens, mode og (lokator), og være styret i hende før 15 mai 2017 . Diplomet deles ut på siste gruppemøte før sommerferien.

Da står det bare igjen å være aktiv! Lykke til!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.