Dekningskart for repeatere…

Screenshot 2014-12-19 23.20.49Vi har utarbeidet følgende dekningskart for repeaterne som er lokalisert på Mistberget. Foreløpig er det for LA9ER og LA8ER. Men siden LD2EM (D-Star) også er en 2m radio så vil dekningskartet være noe tilsvarende LA9ER. Helt likt vil det nok ikke være da det er forskjellig type antenner og LD2EM sin antenne står vesentlig lavere i masten enn LA9ER som montert høyere.

Legger her ut statiske og relativt små bilder av kartene som viser dekning over Østlandet. Hvis du klikker på linken til stort kart så får du opp en dynamisk versjon som benytter Google Maps slik at du kan zoome inn på områder man ønsker å se bedre.

Husk at dette er en teoretisk beregning av dekning basert på høydekurver, frekvens, effekt, antenne type, tap i kabler, høyde osv. Små feilmarginer som tap i plugger kan gjøre at vi har beregnet det bedre enn det faktisk er. Eller at vi har tatt i på virkningsgrad på antennene. Men ut fra hva kartet viser så kan vi kjenne oss igjen i bildet som blir beskrevet og det er nok ikke så langt unna virkeligheten.

LA9ER –  Klikk her for å se kartet for LA9ER i stor størrelse.

2m

 

LA8ER – Klikk her for å se kartet for LA8ER i stor størrelse.

70cm

Loading

Dette innlegget ble publisert i Repeater. Bokmerk permalenken.