En værfull opplevelse ble sambandsoppdraget i Grenaderløpet 2014

Røde Kors scooteren som var stasjonert ved Løvlia måtte flere ganger kostes ren for snø i løpet av dagen. Bak på scooteren sees kassen som inneholder X-bandrepeateren for scootersambandet i sambandskjeden

Røde Kors scooteren som var stasjonert ved Løvlia måtte flere ganger kostes ren for snø i løpet av dagen. Bak på scooteren sees kassen som inneholder X-bandrepeateren for scootersambandet i sambandskjeden

Noen hadde regn, noen sludd og noen hadde langt bortimot snøstorm, alt avhengig av hvilken sambandspost du oppererte under årest Grenaderløp.

Forlot hjemme-qth  litt før kl 05.00 i regn sterkt iblandet dårlig skiføre. Etter en tur innom La2g for å hente  med-operatør Lb6w Steinar til sambandsposten ved Løvlia ble kursen satt retning Sundvollen. Lite  tilsa at vi skulle til en snøfull langerennsarena i høydene ovenfor Tyrifjorden. Fra manglende til godt skiføre opplevde vi fra Sundvollen og opp til Damtjern. Etter å ha krabbet oss  ytterligere opp bakker og i overkant av 4 kilometer lengre inn i marka, var alt forvandlet til et inferno av snø.Vel framme ved Løvlia skistue var vi klare for å begynne oppmontering av mast og antenne. 

Mastmonteringen slapp vi, da  radioforholdene til Tryvann og X-bandrepeater var 59 på både 145 og 433 Mhz med mobilantenne.

Nedenfor lar vi noen bilder fortelle litt fra forholdene  fra en  uforglemmelig naturopplevelse med radioen ved Løvlia skistue.

Grenaderen002

Godt å ha en varm, men nedugget bil å oppholde seg i, selv om vi av og til måtte dra lua godt ned over ørene og ut i snøkavet.
Grenaderen005

Av og til skimtet vi en løper gjennom sidevinduet på bilen.

Grenaderen003

Periodisk friskt å være “servitør”  ved matstasjonen når vindkastene virkelig tok tak.

Grenaderen004

Godt gjort å stille til start i disse “ekstreme” langerennsforholdene  i et lang løp.

Grenaderen006

 

 

 

 

 

En god  skvett med varmt drikke og litt frukt innabords måtte til før kursen ble satt
til neste matstasjon ved Tverrelva.

Loading

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.