Kategoriarkiv: Ukategorisert

Kontaineren ved gruppelokalet

 De siste 14 dager er det utført innredningsarbeid i vår kontainer. Solide hyller er kommet på plass for lagring av utstyr.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Kontaineren ved gruppelokalet

Inn i NRRL’s sambandsledelse

Gardermogruppas ivrige sambandsleder og aktivitør, La7vk Tormod Eriksen, ble valgt inn i NRRL’s sambandsledelse for en liten tid tilbake. NRRL’s kontor melder valget via  QST-LA-sendingen 27.09.20.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Inn i NRRL’s sambandsledelse

Gruppemøter i 2020 satt i bero til 2021

Styret i Gardermogruppen melder at de vurderer korona-situasjonen fortsatt ikke er på et nivå som tilsier at det er forsvarlig med oppstart av gruppemøter på gruppelokalet. Det antas at kaffe og vinderbrød rundt «hesteskoen» på La2g først blir i 2021.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Gruppemøter i 2020 satt i bero til 2021

Trivelig radio-treff på Lygna

Lørdag møttes radiointresserte på «Høsttreff» på Lygnasæter i Gran kommune på Hadeland. Radio-entusiastene med Facebook-profilen og gruppa » Cb radio / Amatør radio Walkie Talkie Norwayt»  inviterte til treffet for 11-meter brukere som også omfatter mange radioamatører.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Trivelig radio-treff på Lygna

DMR, Vifte, Filtere og Strøm på Mistberget…

Da kan vi gledelig meddele at vi har fått DMR operativt på Mistberget. I første omgang som en test på 70cm som LA8ER. Vi kjører i «mixed» modus og støtter både DMR og Analoge signaler. Frekvensen er som tidligere 434.875Mhz … Les videre

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for DMR, Vifte, Filtere og Strøm på Mistberget…

Analog/C4FM Fusion byttes med Analog/DMR i en testperiode…

Da har vi fått en gylden mulighet for å teste ut DMR på Mistberget, og etter kommende kalibering av filtere så vil LA8ER bli byttet fra dagens Analog/C4FM Fusion til Analog/DMR.

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Analog/C4FM Fusion byttes med Analog/DMR i en testperiode…

Kalibrering av filtere og nedetid på repeatere

Tirsdag (9.juni 2020) planlegges vedlikehold på 2m (LA9ER) og 70cm (LA8ER). Repeaterne blir skrudd av ca kl. 13:00, filterne demonteres og kalibreres i Oslo ca kl. 16:00 og så monteres utstyret opp igjen på Mistberget på kvelden. Blir det tid … Les videre

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for Kalibrering av filtere og nedetid på repeatere

LA2G, Gardermogruppen av NRRL, har samarbeid med 6 kommuner på Øvre Romerike, men Ullensaker kommune ble valgt ifm øvelsen av flere grunner. 1)Vi ønsket at øvelsen skulle innbefatte Norges største flyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen. 2)Kommunelegen i Ullensaker er ansvarlig for … Les videre

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for

LA8ER er ikke lengre QRT

Mistbergrepeateren La8er på 70 cm (434.875 MHz) er nå tilbake i full drift. Feilen var enkel og billig å rette, kun en ny sikring i kursen den er tilknyttet var det som skulle til.(Oppdatert 01.04.20)

Skrevet i Ukategorisert | Kommentarer er skrudd av for LA8ER er ikke lengre QRT