Sambandsøvelse på hele Romerike.

Lørdag 12.10.19 ble det arrangert sambandsøvelse for medlemmer av Nedre Romerikegruppen (LA9L) og Gardermogruppen (LA2G). Totalt 8 medlemmer deltok ble fordelt på sambandsposter i felten og «ko» på LA2G. Kommunene Hurdal og Eidsvoll i nord til tettstedene Mogreina og Kløfta i sør ble dekket av sambandstjenesten.

LA9GTA Ole Jakob betjener sambandsposten i Hurdal – Foto: LA7HHA Jan Asle

Øvelsen gikk ut på å sende og motta meldinger for en tenkt tredjepart. Det vil si at meldingene måtte skrives på meldingsblankett. Ikke bestandig like lett å avpasse hastigheten på opplesingen når den skal skrives ned i andre enden. Likeledes å lese meldingen riktig. Det kreves praksis for å bli god, og denne øvelsen var et ledd i riktig retning.

Siden LA9ER ble brukt som sambandsfrekvens var det nok mange som lyttet til det som foregikk. Forhåpentligvis med et smil om munnen når de hørte hvem som var avsender og mottaker på meldingene. Det ble også foretatt utveksling av Winlink meldinger over Winlink noden som er utplassert på LA2G. Meldingene ble sendt på simplex fra Hurdal til Jessheim og utvekslet meldinger i samme format som IARU/NRRL meldingsblankett.

Det er plass til mange flere deltakere neste gang. Med disse øvelsene som går på tvers av klubber og tradisjonelle nedslagsfelt får vi forsterket samarbeidet og kjenner hverandre litt bedre når situasjonen skulle kreve operasjonell samhandling.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.