Status på repeaterne…

20150621_110455640_iOSEtter en vår fylt med utfordringer rundt støy på 2m (LA9ER), og en D-Star (LD2EM) som var QRT på grunn av brukket antenne har vi nå fått gjennomført vedlikehold på Mistberget.

LA9ER – 2m repeateren går nå på ny antenne, noe dårligere gain enn tidligere men forhåpentligvis med mindre tidvis støy.

LD2EM – D-Star 2m repeateren er oppe igjen med ny antenne. Vinteren var hard og knakk antennen på denne repeateren. 

Switchpower som blir brukt mot datalinken er fjernet og får nå strømmen sin fra samme power som selve repeateren. Dette for å fjerne risikoen for støy fra dette litt “enklere” switchpoweret som man mistenker å stå bak noe av støyen der oppe.

LA8ER – Fusion 70cm repeateren er nå dessverre midlertidig QRT, en feil på diplex enheten og mangel på ledig antenne hindret oss i å ha denne på luften. Forhåpentligvis blir det snart løst med ny diplex enhet eller dedikert antenne til denne repeateren.

2M og D-Star er da klare til å testes ut med de nye antenner og forhåpentligvis så er Fusion straks tilbake også. Rapporter gjerne tilbake til klubben om dere opplever noe uvanlig i rekkevidde eller vedrørende støy. De gamle Ariel clusterne som har mer gain og tåler vinteren bedre er planlagt satt opp igjen når vi får utbedret utfordringene med masten.

Update: Da er LA8ER tilbake på lufta etter ett døgn nedetid. 

Loading

Dette innlegget ble publisert i D-Star, Repeater. Bokmerk permalenken.