Velykket Romjulsradio i gruppelokalet

LA2G ved LB2LG, Knut og LB7Q, Svein Erik, inviterte på kort varsel til ”Romjulsradio” i gruppelokalet på Jessheim femte juledag. Målet var å få kjørt mest mulig av ”LM1814” før det nye året ringes inn.

Det ble rigget opp en radio ute i møterommet i tillegg til radioutstyret i shacken. Det var gode forhold gjennom dagen og det ble kjørt mange kontakter til tross for lav sendereffekt og nedrimede antenner og derav dårlig SWR.

Lokal radiostøy som særlig gjorde seg utslag på 40 og 80m ble raskt avdeket og fjernet da Per, LA9XKA, kom med sitt nybygde støysniffer instument. Det virket utrolig bra og vi lurer på å starte et byggeprosjekt i grupperegi der alle som ønsker kan bygge sin egen. Dette er noe alle radioamatører før eller senere vil trenge, mer enn en gang. Dette kommer vi tilbake til på første gruppemøte.

Det ble også rigget opp utstyr for ”dataradio” og det ble kjørt flere QSO’s på PSK.

Det var minst 15 innom i løpet av dagen. Noen av våre håpefulle kursdeltakere deltok også. På toppen av det hele så fikk vi besøk av representanter fra LA1OTX som hadde med seg en veldig god kake!!!!

De tok flere bilder som kan ses på LA1OTX sin Fasebookside her: https://www.facebook.com/pages/LA1OTX/210169399022389

Vi håper å komme raskt tilbake med flere slike arrangement utover i 2015. Bli med og kjør tester og DX fra gruppens godt utstyrte radiostasjon.

73 og HNY de LB2LG og LB7Q

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.