Antennehavari

Foto: Radio Arcala

Foto: Radio Arcala

1. desember ble Finland rystet av en kraftig høst/vinterstorm med navnet Oskari, sørvest i landet ble bortimot 20.000 husstander strømløse. Lenger nord fikk også Radio Arcala, OH8X merke uværet med vindkast på over 125 km/t. Dette medførte at deres etter hvert verdenskjente 100 meter høye mast med beamantenner for 80 og 160 meter kollapset. Lykkeligvis ble ingen personer skadd da masten kollapset, heller ikke noen av stasjonens 6 andre master ble truffet.

Årsaken til havariet er ennå ikke kjent, masten var designet til å motstå uvær av denne styrken. I tillegg hadde man automatikk som dreiet antennene inn i vinden for å få minst mulig vindfang, men på DXWorld.net spekuleres på om det kan være denne automatikken som har feilet.

Dette innlegget ble publisert i DX informasjon. Bokmerk permalenken.